Logo

O nama

Udruga Gradionica.
Cilj Udruge je promocija znanja iz znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike, te razvoja kritičkoga razmišljanja, kreativnosti, društvene interakcije i tehničke kulture uz pomoć raznih pristupa i tehnologija za edukaciju.

Područja djelovanja su:


Djelatnosti 
Područja djelovanja su organizacija tečaja, seminara, radionica i sličnih edukativnih manifestacija u osnovnim i srednjim školama, vrtićima, i sl. ustanovama. Učenje programiranja i informatičkih tehnologija. Projektiranje uz pomoć 3D CAD alata. Modeliranje uz pomoć 3D printera.
Organizacija klupskih aktivnosti. Pripremanje članova za natjecanja iz robotike, matematike, informatike i srodnih disciplina, i sudjelovanje na istima.
Promocija znanosti, obrazovanja i tehničke kulture.

Odakle LEGO edukacija?

LEGO Edukacija je kao ideja nastala također iz osobne veze s LEGO igračkama koji su nas kao djecu, a neke i kao odrasle, cijelo ovo vrijeme oduševljavale.

Ideja jednog modernog alata za edukaciju, koji kroz igru dopire do dječje mašte i potiče kreativnost; koji poučava predivnoj jednostavnosti matematike, fizike, strojeva i robotike, te želja da taj edukacijski alat bude dostupan u našoj zajednici, motivirala nas je da počnemo održavati LEGO Edukaciju. U svijetu u kojem smo okruženi tehnološkim i tehničkim pomagalima na svakom koraku, a ta rješenja su već jako razvijena, teško je izgraditi cjelovito poznavanje svih tih znanja ako nismo rano počeli učiti o njima i razvijati strast za takvim znanjem.

Zato smo za vas smo pripremili paletu edukativnih tečajeva iz područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike koji će u nekima upaliti vatru interesa za tim znanjima, a svakoga će obogatiti i pomoći u savladavanju redovitog školskog programa. Nadamo se da ćemo uz naš entuzijazam i motiviranost doseći to da budemo dostupni što većem broju djece.

Želimo Vam dobro igranje,
Ivan Decker,
Voditelj programa

I još neke zanimljivosti o LEGU i njihovim legendarnim kockicama...

Jeste li znali?Udruga Gradionica, Vramčeva 18, Zagreb, HRVATSKA
MB: 4601866, OIB: 25076289404, IBAN: HR28 2340 0091 1108 1123 0, Telefon: +385 98 251 218


LEGO®is a trademark of the LEGO Group of companies which does not sponsor, authorize or endorse this site