Novosti

Upoznavanje s robotikom

Roboti su zabavni i korisni, a u današnjici velika su pomoć u mnogim poslovima koje obavljaju ljudi. Roboti rade teške i dosadne poslove, rade u nemogućim uvjetima bez zraka, svjetla pa čak i gravitacije.
Nikad nisu umorni niti ih možete naljutiti. Svojom preciznošću i snagom pomažu u raznim proizvodnim industrijama, pomažu vatrogascima i policiji, olakšavaju život ljudima koji trebaju posebnu brigu, i izvode zahtjevne kirurške zahvate. No roboti ne mogu ništa bez pomoći čovjeka.
čovjek ih mora izgraditi i programirati za odreden posao, a to nije nimalo lako.

Zato ste vi ovdje!

Na našim tečajevima upoznat ćete se sa životom i razvojem robota, što mogu, za što ih ljudi koriste i koja im je moguća budućnost.
Nakon toga raditi ćemo sa svim programskim i strojnim dijelovima robota, koji se mogu naći na gotovo svakom robotu, pa tako i na našem LEGO EV3 Mindstorms robotu.
Izgradnja robota poseban je užitak. Od prvih autonomnih pokreta, interakcije s okolinom, ili obavljanja nekog jednostavnog kućnog posla, robotska inteligencija pratiti će vaše shvaćanje sustava i kreativna rješenja koja ćete smišljati.
Imamo puno toga za naučiti, ali nakon toga poimanje robota bit će nam vrlo jednostavno. Filmovi poput Terminatora izgubiti će svu mistiku.

Zapratite nas...

Gdje se nalazimo

Prijava